اختلال پردازش حسی در کودکان

اختلال پردازش حسی حالتی است که بر نحوه پردازش و درک اطلاعات حسی یا حتی محرک ‌های مغز تأثیر گذار است. اطلاعات حسی همه چیزهایی می‌ بینیم، می ‌شنویم، استشمام می ‌کنیم، می ‌چشیم یا لمس می‌ کنیم را شامل می شود. اختلال پردازش حسی می ‌تواند بر همه حواس پنج‌ گانه فرد یا فقط یکی از آن ها اثر بگذارد. این اختلال به طور معمول به این معنا می باشد که فرد به محرک ‌هایی که دیگر افراد به آن ها حساسیت نشان نمی دهند، بیش از حد یا کمتر از حد معمول حساس باشد. کودکان بیشتر از بزرگسالان به اختلال پردازش حسی دچار می‌ شوند ولی بزرگسالان هم احتمال دارد علائمی همچون علائم اختلال پردازش حسی را نشان دهند.اختلال پردازش حسی همانند یک ترافیک در مغز بوده و می ‌تواند بر نیاز های شخصی، عاطفی و اجتماعی و حتی یادگیری کودکان تأثیر گذار باشد. نخستین قدم برای تشخیص اختلال پردازش حسی این است که علائم این اختلال را بشناسید و تشخیص دهید که آیا آن علائم موجب ایجاد مشکل در زندگی کودک تان می ‌شوند یا خیر. اختلال پردازش حسی می ‌تواند بر یک یا چند تا از حواس پنج ‌گانه فرد اثر بگذارد. کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی احتمال دارد نسبت به صدا ها، لباس ‌ها و بافت برخی غذا ها واکنش بیش از حد نشان دهند یا حتی احتمال دارد نسبت به ورودی ‌های حسی واکنش کمتری نشان دهند. تحقیقات جدیدی در حیطه اختلال پردازش حسی در حال انجام است اما متخصصین همچنان نمی ‌دانند چه چیزی دقیقا باعث بروز اختلال پردازش حسی می ‌شود. درمان این اختلال عموما از طریق کاردرمانی و به ویژه کاردرمانی حسی انجام می‌ شود اما رژیم حسی نیز به درمان این اختلال کمک کند.

کلینیک کاردرمانی دکتر صابر با انجام خدمات تخصصی کاردرمانی حسی برای کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی، رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.

کاردرمانی ؟؟

 کاردرمانی به افراد مبتلا به مشکلات کمک می کند تا بتوانند دوباره فعالیت های روزمره مهم خود را شروع کنند. کاردرمانی به مجموعه‌ ای از فعالیت های پزشکی گفته می ‌شود که به افراد دارای مشکلات حرکتی یا دیگر مشکلات سلامتی کمک می ‌کند تا دوباره بتوانند کار‌های روزمره و فعالیت های شخصی خود را خودشان انجام دهند. تمرکز کاردرمانی بر روی بدن شخص بیمار یا آسیب دیده می باشد؛ به عبارت دیگر ‌کاردرمانی سعی می ‌کند توانایی های از دست رفته بیمار را که آن ها را از اول زندگی به طور غیر ارادی یاد گرفته بودیم، بازسازی کند. به دلیل این که کاردرمانی بر کل بدن فرد متمرکز می باشد، کاردرمانگر نیز نقش مهمی را در کمک کردن به فرد بیمار ایفا می کند تا بتواند بر سلامت خود تأثیر بگذارد. کاردرمانی همچنی با هدف درمان اختلالات جسمی، ذهنی و روانی نیز انجام می شود. خدمات کاردرمانی با اهداف جزئی و کلی برای بهبود و بهتر شدن وضعیت شخص در سه سطح جسم، ذهن و روان انجام می شود، اما می توان گفت بازگشت دوباره شخص به اجتماع، افزایش استقلال و بهبود مشارکت های اجتماعی شخص از اهداف اصلی کاردرمانی به حساب می آیند. کاردرمانی در هر سنی از کودکی تا بزرگسالی با هدف استقلال در انجام کار های روزانه انجام می گیرد. در حقیقت زمانی که افراد به هر دلیلی نتوانند به تنهایی فعالیت های روزمره خود را انجام دهند و احتیاج به کمک دیگران داشته باشند، خدمات کاردرمانی ضرورت پیدا می کند.در کاردرمانی کودکان، کودکان دچار مشکل با هر نوع چالشی از جمله حسی، رشدی یا حرکتی می توانند از خدمات کاردرمانی استفاده کنند.

کلینیک کاردرمانی دکتر صابر با جمعی از متخصصان کارآزموده و حرفه ای، تخصصی ترین خدمات کاردرمانی همچون کاردرمانی در منزل، کاردرمانی انلاین، کاردرمانی اوتیسم و... را انجام می دهد.

صفحه قبل 1 صفحه بعد
<-blogads->